Одного із брюссельських терористів двічі депортували із Туреччини - ЗМІ

Четвер, 24 березня 2016, 15:53

Один із терористів-смертників, які здійснили напади у Брюсселі, був депортований з Туреччини двічі минулого року.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію турецьких чиновників.

За даними видання, Ібрагім Аль-Бакрауї перший раз був депортований в липні на основі підозр поліції, що він був войовничим бойовиком, але він не скоїв ніякого злочину в Туреччині, і його видворення охарактеризували як "адміністративне".

"Поліцейські перевірили його і прийшли до висновку, що він може бути іноземним бойовиком. Він був затриманий в Газіантепі", - сказав чиновник.

Президент Таїп Ердоган у середу підтвердив, що Ібрагім Аль-Бакрауї був депортований 14 липня 2015 року, і, що Бельгія згодом проігнорувала попередження про те, що він був бойовиком.

Другий турецький чиновник повідомив, що Бакрауї в'їхав до Туреччини вдруге 11 серпня через аеропорт Анталії на узбережжі Середземного моря і був депортований через два тижні – 25 серпня. Чиновник не уточнив, куди він був депортований вдруге.

Турецькі ЗМІ повідомляють, що поліція заарештувала Аль-Бакрауї, коли впевнилась у тому, що він планував їхати в зону конфліктів в Сирії.

Також повідомляється, що його брат, Халід, в'їхав до Туреччини 4 листопада 2014 року через стамбульський аеропорт Ататюрк і був під наглядом сил безпеки, перш ніж залишив країну через 10 днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.