Пілот літака FlyDubai збирався звільнятися через перевтому - колеги

Четвер, 24 березня 2016, 18:14

Командир літака авіакомпанії FlyDubai, що розбився в Ростові-на-Дону, скаржився на перевтому і допрацьовував останні дні перед звільненням.

Про це повідомляє ВВС, посилаючись на слова колег загиблого пілота.

Пілоти на умовах анонімності розповіли, що одним з чинників аварії була втома. Сама авіакомпанія заявляє, що ці дані представляють собою "конфіденційну інформацію".

Один з цих льотчиків сказав, що в минулому засинав за штурвалом від перевтоми.

"Ми не можемо розкривати конфіденційну інформацію, яка стосується наших співробітників. З поваги до сімей, яких торкнулася аварія, ми вважаємо важливим не спекулювати про причини трагедії, поки не завершать свою роботу незалежні слідчі органи", - заявив представник FlyDubai.

Пілоти, які спілкувалися з ВВС, вважають, що їхні колеги з-за перевтоми піддаються "істотному і очевидному ризику". Один із співрозмовників вже звільнився, інший говорить, що має намір піти із компанії.

Три співробітника FlyDubai повідомили, що командир повітряного судна, кіпріот Арістос Сократус, до катастрофи подав заяву про звільнення та доопрацьовував три місяці. Серед причин звільнення він назвав перевтому і бажання змінити спосіб життя.

"Аварія сталася дуже близько до місця призначення. Я не хочу спекулювати про її причини, але мені здається, що супутнім фактором була втома. Я не здивований тим, що сталося. Екіпажі занадто багато працюють і страждають від перевтоми. Це суттєвий ризик. Після нічних змін вони переходять на денні без достатнього відпочинку", - сказав один з пілотів.

"За моєю оцінкою, 50% всіх співробітників авіакомпанії страждають від хронічної втоми. Я спробував поговорити про це з одним із керівників, і мені було сказано, що проблеми перевтоми у FlyDubai не існує", - додає льотчик.

Як повідомлялося, в результаті катастрофи літака Boeing 737-800, який виконував рейс з Дубай в Ростов-на-Дону, загинули 55 пасажирів та сім членів екіпажу. Серед загиблих пасажирів були вісім громадян України.

За попередніми даними, причиною аварія могли стати погані погодні умови. У Ростові була погана видимість і дуже сильний вітер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.