Брат одного з брюссельських терористів виявився відомим спортсменом

Фото
П'ятниця, 25 березня 2016, 14:02

Брат Наджима Лаашрауї, який підірвав себе в аеропорту Брюсселя, виявився відомим спортсменом – він займається теквондо і репрезентує Бельгію на національному рівні.

Мурад Лаашрауї засудив теракти у Брюсселі, зявивши, що його родина "не відповідає за вчинки брата", повідомляє RTL.

Спортсмен розповів, що не контактував зі старшим братом з 2013 року, коли той поїхав до Сирії. Тоді родина повідомила в поліцію про зникнення Наджима.

Мурад Лаашрауї намагався зв'язатися з братом, але безуспішно. За його словами, він хотів перегорнути цю сторінку свого життя.

 

"Я не здогадуюся, чому мій брат став террористом. Ми не бачили, коли в нього з'явилися радикальні погляди" - розповів 20-річний атлет, додавши, що брат не розділяв його спортивні захоплення.

"Я тримаю в пам'яті образ хорошого, розумного хлопця. Мені сумно з приводу того, що сталося. Він все-таки мій брат" - сказав Мурад Лаашрауї.

Адвокат спортсмена при цьому наголосив, що родина однозначно засуджує теракти в Брюсселі і не несе відповідальності за вчинки Наджима Лаашрауї.

 

Повідомляється, що поліція не контактувала з родиною Лаашрауї після терактів і не надавала їй підтвердження про загибель Наджима.

"Я взагалі не знав, чи він досі живий" - зазначив молодший брат террориста.

Мурад Лаашрауї займає 6-те місце у світі у вазі менше 54 кг з теквондо і заявляє, що хоче і надалі репрезентувати Бельгію у цьому виді спорту.

Наджим Лаашрауї 22 березня вчинив теракт, підірвавши себе в аеропорту Брюсселя. Загалом від терактів у Брюсселі загинула 31 людина, 316 отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.