Чеська організація обіцяє відкрити «культурний бізнес-центр ДНР»

П'ятниця, 25 березня 2016, 15:14

Представники чеської громадської організації "Народне ополчення" (Národní domobrana) хочуть вже цього року відкрити в Чехії культурний бізнес-центр так званої "ДНР".

Про відповідні наміри заявила співголова організації Нела Ліскова, яка прибула з візитом до самопроголошеної "республіки", повідомляє РИА "Новости".

"У мене було багато зустрічей тут, і перший крок – це відкриття у нас в республіці культурного бізнес-центру "ДНР", який допоміг би жителям Донбасу, щоб у Чехії дізналися про саму республіку. Крім того, тим самим хочемо залучити інвесторів, які захочуть фінансувати в економіку "ДНР", - сказала Ліскова.

Вона висловила надію, що відкрити такий центр можна буде вже через три місяці. Крім того, за її словами, за місяць планується підписання меморандуму про співпрацю між Národní domobrana та молодіжною організацією "ДНР" "Донецька республіка".

Раніше цього тижня делегація організації прибула на Донбас, про що йдеться у повідомленні на сайті організації.

Слід зазначити, що організація має досить нетривалу історію – зокрема, основні документи, пов’язані з її діяльністю, датуються січнем-лютим 2016 року. На початку лютого створена і сторінка організації у Facebook, яка наразі налічує менше 7,5 тис. підписників.

За словами Ліскової, метою організації є членство у ній двох мільйонів чехів.

Вона також зазначила, що організація виступає з критикою міграційної політики уряду, який, на думку організації, є проамериканським і викривлює інформацію в тому числі і про події на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.