В Європі розшукують ще вісьмох підозрюваних у зв'язку з терактами - ЗМІ

Неділя, 27 березня 2016, 18:07

Після терактів в Парижі та Брюсселі правоохоронні органи країн Євросоюзу, зокрема і Федеральне управління кримінальної поліції Німеччини (BKA), розшукують ще щонайменше вісьмох підозрюваних у пособництві тероризму.

Про це у неділю, 27 березня, повідомила газета Welt am Sonntag з посиланням на джерела в правоохоронних органах, пише Deutsche Welle.

Більшість ісламістів, яких розшукує поліція, є громадянами Франції або Бельгії. Як повідомляється, вони можуть переховуватися у Сирії або перебувати десь у Європі.

Згідно з результатами розслідування, наявними на сьогодні, лідером терористичної групи міг бути убитий в середині березня 35-річний нелегал із Алжиру на ім'я Мохамед Белькаід. Він, разом із Наджимом Лашрауї, одним з терористів, яків підірвав себе у аеропорту Брюсселя, телефоном з Бельгії координував здійснення терактів у Парижі 13 листопада 2015 року.

За інформацією Welt am Sonntag, джихадисти Реда Хаме і Ніколя Моро, які були затримані французькими спецслужбами, ще влітку 2015 року попереджали про те, що угруповання "Ісламська держава"  готує теракти.

Як повідомляється, на допитах в червні і серпні минулого року вони попередили, що "дуже скоро" в Європі можуть бути скоєні масштабні теракти. "У Сирії існує справжня фабрика, і вони спробують завдати ударів у Франції чи Європі", - заявив Хаме на допиті в серпні 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.