Польща може стати об’єктом атаки російських хакерів - ЗМІ

Вівторок, 29 березня 2016, 08:16

Польща може стати мішенню російської хакерської атаки під час липневого саміту НАТО у Варшаві.

Так вважає Ярослав Якімчик, головний редактор порталу Cyberdefence, повідомляє Польське радіо.

Експерт звертає увагу, що повноваження з питань кібербезпеки розкидані по різних польських інституціях. Якімчик нагадує, що в Польщі в цій сфері щойно прийнята стратегія дій.

У цьому контексті експерт згадує про недавні атаки хакерів на портали шведських газет. На російський слід у цьому випадку вказує чимало чинників, а Швеція все частіше стає об’єктом зацікавлення, також російських спецслужб, розвідки.

"Те, що російська розвідка стежить за Швецією, за екстремістськими організаціями в цій країні, за націоналістами та радикалами, ми знаємо з останнього рапорту шведської служби безпеки і контррозвідки SÄPO", - сказав він.

У контексті інформаційної війни Росія також активно працює в країнах Балтії. У 2007 році були численні хакерські атаки на естонські урядові портали. Атаки досягли свого піку, коли в центрі Таллінна демонтували радянський пам’ятник.

З тих пір Естонія зробила чимало висновків: нині уряд Естонії працює над переносом електронної системи уряду країни до віртуальної обчислювальної хмари. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.