В БПП підозрюють Євросоюз у маніпуляціях та співпраці з крадіями активів

Вівторок, 29 березня 2016, 09:55

Народний депутат Іван Вінник (Блок Петра Порошенка), який є одним зі співавторів законопроекту №4057 про позасудову конфіскацію, висловив протест через критику цього законопроекту з боку представництва Євросоюзу в Україні.

Про це депутат повідомив в листі на адресу редакції "Європейської правди".

В коментарі із заголовком "Представництво ЄС в Україні дозволяє собі маніпулятивну критику" депутат заявив, що вважає некоректним заяви дипломатив про невідповідність даного проекту стандартам, які діють в ЄС.

"Здивування викликала розмитість та неконкретність критики законопроекту. З тексту коментаря навіть не зрозуміло чи стосується критика самої ідеї впровадження відповідного механізму, чи способу його втілення в проекті 4057.

Так само не зрозуміло чим його положення "не угодили" стандартам ЄС. Адже передбачений механізм уже давно практикується в багатьох країнах світу та показав свою ефективність", - стверджує Іван Вінник.

 "Опублікований коментар сумнівного змісту поставив під загрозу прийняття доленосного для країни рішення... Я критично сприймаю час розміщення коментаря, адже на сьогоднішній день остаточного тексту проекту немає, так як він на стадії підготовки до другого читання", - зауважив депутат.

Депутат пропонує "терміново провести робочу нараду (з представниками ЄС)... щодо спірних питань законопропроекту №4057".

"Прагну з’ясувати чи не використано авторитет ЄС в шкоду для країни особами, які прагнуть зберегти незаконно набуті активи, а також визначитися щодо напрямів подальшого вдосконалення проекту 4057", - заявив народний депутат.

Нагадаємо, раніше представництво ЄС в коментарі "Європейській правді" розкритикувало проект заявивши, що Україна робить кроки до запровадження "жорсткого законодавства... без захисту права на чесний суд та право власності".  Представництво ЄС нагадало,  що в останні місяці Рада затвердила законодавство про спецконфіскацію єврпейського зразка, виконавши тим самим "безвізові вимоги" ЄС. Дипломати вважають, що підхід, запропонований у проекті 4057, погіршує законодавство в даній сфері.

Згодом один з авторів проекту Сергій Пашинський (НФ) зробив неправдиву заяву про відсутність критики ЄС на адресу проекту. У відповідь дипміся оприлюднила свій коментар на офіційні Facebook-сторінці та наголосила, що ця критика "є позицією Євросоюзу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.