МЗС Канади виступило за посилення санкцій проти РФ

Вівторок, 29 березня 2016, 17:53

Санкції проти Росії слід зберегти або навіть посилити.

Про це заявив глава МЗС Канади Стефан Діон під час представлення пріоритетів зовнішньої політики країни, текст його виступу наводить портал Мacleans.

Він зазначив, що незважаючи на те, що розрив відносин з Росією, не приніс користі ні канадцям, ні росіянам, ні українцям, санкції все ж є ефективною політикою.

"Санкції, введені проти Росії у відповідь на агресію проти України діють тільки тому, що вони запроваджені великим числом країн. Канада повинна продовжувати вимагати, щоб ці колективні санкції зберігалися або навіть були посилені", - сказав Діон.

Водночас, за словами міністра, Канада повинна перестати бути практично єдиною країною, яка у відносинах з Росією практикує "політику порожнього стільця".

"Доки ми відмовляємося співпрацювати з Росією через дипломатичні і політичні канали, ми втрачаємо будь-яку можливість підтримати Україну шляхом переговорів", - зазначив Стефан Діон.

Співпраця важлива також в інших питаннях, зокрема, як зазначив міністр, РФ, як і Канада, є арктичною державою.

"Канада буде продовжувати виступати проти незаконної анексії Криму Росією і її агресії у Східній Україні, і в цьому ми будемо рішуче підтримувати наших союзників по НАТО. Однак це не суперечить відновленню дипломатичних переговорів з Росією, так як це роблять наші союзники" - наголосив міністр.

На його думку, це може допомогти і Україні, і всій Європі більше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.