У Парижі 3 березня зустрінуться глави МЗС "нормандської четвірки"

Четвер, 3 березня 2016, 09:00

3 березня у Парижі зустрінуться міністри закордонних справ України, Росії, Франції та Німеччини для обговорення ситуації на Донбасі та стану виконання Мінських угод.

Міністр закордонних справ України раніше повідомив, що українська сторона винесе на обговорення три ключові блоки питань: безпека і доступ ОБСЄ до лінії розмежування та її реальний моніторинг, обмін заручниками і вибори на Донбасі.

Напередодні глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив сподівання, що запланована на четвер зустріч глав МЗС нормандської четвірки призведе до прогресу у питанні організації виборів на сході України.

"Для того щоб вибори відбулися, як усі це кажуть, ми потребуємо двох речей: перше – виборче законодавство, друге – безпекові умови, які дозволять проведення виборів. Сподіваюся, в четвер ми зробимо крок вперед у цьому питанні", - сказав глава МЗС Німеччини.

Крім того, він заявив, що Мінські угоди можуть бути поставлені під сумнів, доки сторони конфлікту на сході України не досягнуть більш швидкого прогресу у виконанні домовленостей.

Читайте також - Вибори замість Конституції: які вимоги привезли до Києва глави МЗС Німеччини та Франції

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.