Посол Сергеєв уклав контракт на роботу у США ще до звільнення з МЗС

Четвер, 3 березня 2016, 12:24

Колишній посол України в ООН Юрій Сергеєв уклав контракт про своє працевлаштування в США ще до повернення в Київ, хоча стверджував, що звільняється із МЗС через некоректні дії українського міністерства.

Про це йдеться у статті "Як звільняли Юрія Сергеєва: приховані подробиці відомого скандалу" на сайті "Європейської правди".

За законом про дипломатичну службу Сергеєв міг і мав претендувати на призначення на посаду першого заступника міністра, однак він повідомив, що не отримав жодної пропозиції від МЗС.

Сергеєв подав заяву про звільнення 8 лютого, а через два тижні публічно повідомив про свої мотиви: мовляв, міністр Павло Клімкін протягом двох місяців не знайшов часу для зустрічі з ним.

За версією міністерства, зустріч міністра з послом справді планувалася, але була зірвана з вини самого Сергеєва. Більше того, в міністерстві наполягають на неправдивості припущень про те, що міністр ігнорував посла.

Як з’ясувалося, Сергеєв перед своєю відставкою пробув у Києві не два місяці і навіть один, а лише декілька днів. Він перетнув кордон 3 лютого, як свідчить копія паспорта дипломата (до того, стверджують в МЗС, дипломат взяв відпустку, лишаючись у США).

Крім того, стало відомо, що екс-посол України в ООН ще до свого повернення в Україну уклав контракт з Єльським університетом.

"Офіційне призначення та початок співпраці з послом Сергеєвим відбулися в січні 2016 року, з офіційним початком (співпраці) з 1 лютого", – йдеться у відповіді університету на запит "Європейської правди".

Пізніше Сергеєв письмово прокоментував і підтвердив низку тверджень МЗС: про очікування в приймальні і тривалий пошук зустрічі з міністром вже не йшлося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.