Мер німецького Гайдельберга хоче співпрацювати з «російським» Сімферополем

Четвер, 3 березня 2016, 12:25

Мер німецького міста Гайдельберг Еккарт Вюрцнер обговорює "відновлення партнерських відносин" і тісної співпраці з містом Сімферополь з російськими дипломатами.

Як йдеться у повідомленні на сайті мерії, 2 березня мер зустрівся з консулом Російської Федерації Олександром Булаєм та представником російської економічної ради Німеччині Сергієм Родіоновим.

Під час зустрічі мер Гайдельберга закликав до встановлення більш тісних відносин його міста з Росією, наприклад, з обміну між студентами.

Серед інших питань "давніх і тісних відносин міста з Росією" обговорювалось також і питання співпраці Гайдельберга з Сімферополем (який став містом-побратимом Гайдельберга у часи незалежної України).

Мер Гайдельберга, зокрема, підкреслив, наскільки його місто зацікавлене у підтримці контактів і дружніх зв'язків між мешканцями його міста та мешканцям міста-побратима Сімферополя.

"Важливо, щоб люди з Гайдельберга і Сімферополя спілкувалися між собою. Ми хочемо повернути співпрацю з Сімферополем у конкретних проектах в культурі", - підкреслив мер.

Нагадаємо, з 26 лютого по 1 березня у французькому місті Ніцца перебувала делегація Ялти. Зустріч проходила за участю посла РФ у Франції Олександра Орлова. При цьому на сайті мера, який раніше вже висловлювався на підтримку дій РФ, наголошувалось, що Ялта входить до складу Російської Федерації.

У цьому зв’язку посольство України у Франції звернулося до Естрозі з вимогою публічних роз’яснень своєї заяви. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.