В США звинуватили Асада, Росію та Іран у військових злочинах у Сирії

Четвер, 3 березня 2016, 12:47

Комітет Палати представників США у закордонних справах у середу одноголосно прийняв дві резолюції щодо збільшення тиску на адміністрацію Обами з метою зупинити "Ісламську державу" і допомогти народу Сирії.

Про це повідомляє Voice of America.

Перша резолюція звинувачує президента Сирії Башара Асада та його союзників, зокрема, РФ та Іран, у скоєнні військових злочинів проти сирійських цивільних осіб.

"Переважна більшість цивільних осіб, які загинули в сирійському конфлікті, були вбиті урядом Сирії та його союзниками, зокрема Російською Федерацією, Ісламською Республікою Іран", - йдеться у резолюції.

Документ закликає президента США Барака Обаму доручити послу США в ООН виступити на підтримку створення міжнародного трибуналу з військових злочинів, який буде судити тих, хто скоїв військові злочини і злочини проти людства в Сирії.

У документі наголошується, що уряд Сирії "широко використовує тортури і згвалтування, використовує голод як засіб ведення війни і здійснює масові вбивства мирних жителів, в тому числі використовуючи хімічну зброю, касетні і бочкові бомби".

Резолюція щодо військових злочинів стверджує, що Росія не тільки розв’язала руки Асаду, але "і сама вчинила порушення міжнародного права, навмисно здійснюючи бомбардування по цивільних об'єктах, включаючи пекарні, лікарні, ринки і школи."

Комітет прийняв також ще одну резолюцію, в якій заявляє, що злочини, вчинені терористичним угрупованням "Ісламська держава" проти християн, єзидів і інших етнічних і релігійних меншин, є військовими злочинами, злочинами проти людства і геноциду. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.