НАЗК офіційно лишилося без кворуму - Чумак вийшов зі складу агенції

Четвер, 3 березня 2016, 15:21

Уряд скасував розпорядження про призначення народного депутата Віктора Чумака членом Національного агентства з питань запобігання корупції.

Відповідне розпорядження Кабміну від 24 лютого 2016 року оприлюднене на урядовому веб-порталі.

"У зв’язку з відмовою від виконання повноважень члена Національного агентства з питань запобігання корупції скасувати як таке, що не реалізоване, розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2015 р. № 1285 "Про призначення Чумака В. В. членом Національного агентства з питань запобігання корупції" згідно з поданою Чумаком В. В. заявою", – йдеться у документі.

Віктор Чумак, коментуючи розпорядження, на своїй сторінці у Facebook акцентував увагу на тому, що "жодних службових або трудових стосунках з НАЗК" він не перебував.

Як відомо, один з трьох раніше обраних членів НАЗК, депутат Віктор Чумак, відмовився від роботи в її складі. Обгрунтовуючи свою відмову від роботи в НАЗК, Чумак, зокрема, зазначив, що пішов на такий крок через політичний тиск. Таким чином наразі в складі агенції лишилося два члени з п'яти, що не дозволяє їй розпочати роботу. Наразі триває конкурс з доукомплектації складу НАЗК.

Нагадаємо, що створення Національного агентства з питань запобігання корупції є важливим у безвізовому діалозі Києва та Брюсселя.

Так, наприкінці грудня Київ взяв на себе зобов’язання запустити роботу Національної агенції із запобігання корупції (НАЗК). Ґрунтуючись на цьому зобов’язанні, ЄК 18 грудня схвалила позитивний звіт для України.

На початку січня ЄС назвав крайні терміни вирішення проблем НАЗК, і вказав, що НАЗК має розпочати діяльність до 1 квітня 2016 року.

До цього часу мають бути призначені всі п’ять членів (керівництва НАЗК) і має тривати набір інших співробітників.нагадав обіцянки Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: