В «Укрспецекспорті» назвали заяви Хорватії щодо МіГ-21 частиною інформаційної війни

Середа, 30 березня 2016, 15:28

В українському державному підприємстві "Укрспецекспорт" заяви хорватської сторони щодо закупівлі винищувачів МіГ-21 вважають частиною інформаційної війни.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу компанії. 

"Українська сторона вбачає, що такого роду публікації є частиною системної і планомірної інформаційної війни проти України… наразі цю техніку в рамках гарантійного ремонту обслуговують наші спеціалісти", – заявили в прес-службі. 

В "Укрспецекспорті" нагадали, що роботи проводилося на Одеському авіаційному заводі, відповідно до контракту, українська сторона здійснювала модернізацію хорватських літаків, модернізація проводилася з суворим дотриманням технічного регламенту. 

"Ці роботи були перевірені відповідним спеціалістами на землі і тільки після випробувальних польотів, які здійснювали хорватські пілоти, були прийняті ці літаки", – наголосили в "Укрспецекспорті". 

Як повідомлялося, військова поліція Хорватії проводить розслідування проти Міністерства оборони стосовно придбаних і модернізованих в Україні радянських винищувачів МіГ-21.

Зокрема, слідство підозрює у хабарництві хорватських чиновників Міноборони і стверджує, що поставлені літаки непридатні до експлуатації і не відповідали технічній документації.

В рамках угоди від 2013 року Хорватія заплатила понад 13 млн євро за капітальний ремонт семи МіГ-21, в Україні, і купила ще п'ять літаків такого ж типу. Однак, як повідомляється, ремонт було зроблено неякісно, у модернізованих винищувачів були старі запчастини з Болгарії, Алжиру і колишнього Радянського Союзу, що не відповідає технічній документації, наданій українською компанією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.