США розмістять у Європі танкову бригаду у відповідь на дії Росії

Четвер, 31 березня 2016, 07:48

Сполучені Штати Америки направлять до східноєвропейських країн-членів НАТО одну танкову бригаду для постійного розміщення.

Про це повідомляє сайт Пентагону.

"Реалізації цього плану продовжує демонструвати наш сильний і зважений підхід, який демонструє підтримку наших союзників і партнерів на тлі агресивних дій Росії у Східній Європі та в інших місцях", - сказав командувач об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав.

За даними американського військового відомства, бригада дислокуватиметься з початку 2017 року почергово у різних країнах Східної Європи на 9-місячній ротаційній основі.

Кожен підрозділ прибуватиме із США зі своїм власним обладнанням та озброєнням. До кінця 2017 року США матимуть у Європі три повністю укомплектовані бригади.

За інформацією The Wall Street Journal, більше 4 тисяч військових додатково відправлять до Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Румунії та Болгарії на основі ротації.

У Східній Європі також розмістять 250 одиниць бронетехніки та 1700 одиниць допоміжної техніки.

Нагадаємо, напередодні головнокомандувач Союзницькими силами НАТО і США в Європі, генерал Філіп Брідлав, що перебуває з візитом в Литві, заявив, що Північноатлантичний альянс повинен бути готовим до повітряної оборони Балтійських країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.