Асад заявив, що готовий сформувати новий уряд Сирії з опозицією

Четвер, 31 березня 2016, 08:43

Президент Сирії Башар Асад заявив, що готовий домовитися про формування нового уряду Сирії, до якого в тому числі увійдуть опозиційні діячі

Про це Асад сказав в інтерв’ю РІА "Новості".

При цьому сирійський президент уникав формулювання "перехідний уряд", заявивши, що визначення "перехідний період" не існує, ні в сирійській конституції, ні в конституції інших країн немає нічого, що називалося б перехідним органом влади.

Асад також заявив, що новий проект Конституції може бути готовий вже за кілька тижнів. "Чорновий варіант конституції буде готовий, можливо, протягом кількох тижнів. Експерти присутні, є готові пропозиції, які можна зібрати воєдино, час йде швидше на обговорення", - заявив Асад.

Як повідомляє Reuters, сирійська опозиція відкидає пропозицію Асада, вважаючи, що політичне врегулювання ситуації може бути досягнуто тільки шляхом створення перехідного органу з повними повноваженнями, а не іншого уряду під керівництвом Асада.

"Те, про що говорить Башар Аль-Асад, не має ніякого відношення до політичного процесу", - заявив представник Високого переговорного комітету Джордж Сабра.

США також відкидають ініціативу Асада. "Я не знаю, чи уявляє він себе частиною уряду національної єдності. Очевидно, що для нас це є нездійсненною ідеєю", - сказав представник Білого дому Джош Ернст.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.