Турчинов вважає, що шанси на безвізовий цього року невеликі, але вони є

П'ятниця, 4 березня 2016, 14:15

Шанси на отримання безвізового режиму з ЄС цього року невеликі, але вони є.

Про це в інтерв’ю Інтерфакс Україна заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Отримати в цьому році безвізовий режим шанси невеликі, але вони є" - сказав він.

На думку Турчинова, в ЄС більше побоювань не з приводу нестиковок в українському законодавстві, а а щодо можливого посилення міграційного потоку з України на тлі великого числа внутрішньо переміщених осіб.

"Ви знаєте, що 1,5 млн осіб у нас є внутрішніми переселенцями, більшість з яких потребують і роботу, і житло. Це реально лякає багатьох європейських політиків. Звідси і спроби якось ускладнити для нас домашнє завдання", - вважає секретар РНБО.

"З іншого боку, я переконаний, що Європі потрібно все-таки ставитися з великим розумінням до України, незважаючи на всі наші проблеми і складності" - наголосив він.

При цьому він висловив переконання, що Україна готова виконати будь-які завдання, особливо в питаннях боротьби з корупцією.

Раніше повідомлялося, що питання надання Грузії візової лібералізації ЄС буде розглядатися окремо від України.

Нагадаємо, у статті "Розділення "безвізової заявки" України та Грузії. Що це означає на практиці" на сайті "Європейської правди" йдеться про те, що українсько-грузинську пропозицію Єврокомісії щодо надання країнам безвізового режиму можуть знову об’єднати у квітні, після того, як відбудеться референдум у Нідерландах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.