Партія Фіцо втратила одноосібну більшість в Словаччині

Субота, 5 березня 2016, 23:49

Екзит-поли, оприлюднені по завершенню голосування на парламентських виборах у Словаччіні, показують зменшення підтримки партії діючого прем’єра Роберта Фіцо SMER-SD.

Екзит-поли були оприлюднені на фейсбук-сторінці Správy RTVS.

Згідно цим даним, партія Фіцо набирає 27,3% голосів, що дозволяє отримати 45 місць у парламенті (із 150 місць). Нагадаємо, за результатами виборів 2012 року політсила здобула підтримку 44,5% виборців, що дозволило отримати 83 мандати та сформувати однопартійну більшість.

 

Другий результат, згідно опитуванням, показала ліберальна партія Свобода та Солідарність (SaS), відома також своїм євроскептицизмом. За них проголосувало 13,3% виборців (на минулих виборах – 5,9%), що дозволить отримати 22 мандати.

 

На третьому місці блок O’lano +Nova (11?2%). До Національної Ради також проходять SNS – словацькі націоналісти, яких вважають найймовірнішим партнером SMER-SD – партія отримала 8% голосів, партія Most — Híd , що захищає інтереси угорської меншини (7,3%), а також популістська партія SME (6,8%). До парламенту також пройшла партія #Siet, набравши 6,7% голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.