Україна не потрібна Заходу, Європа винна у кризі біженців – нові міфи пропаганди РФ

Вівторок, 8 березня 2016, 17:59

Протягом минулого тижня проросійська пропаганда зосередила свою увагу в основному на "відповідальності Європи" за розгортання міграційної кризи і на тому, що Україна більше "не цікава Заходу".

Про це йдеться у черговому випуску огляду DisinfoReview, підготовленому у офісі верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, в якому спростовуються міфи російської пропаганди.

На цьому тижні прокремлівські ЗМІ зосередили свою увагу на європейській владі. Протягом останніх днів лідерів ЄС звинувачували за все, що відбувається неправильно у питання біженців, включаючи за людей, які тонуть в Середземному морі.

Прокремлівські оглядачі відзначали, що "Німеччина та ЄС цинічно знищують Грецію", відправивши туди біженців з Близького Сходу, що ЄС скоро завалиться під тягарем проблем, пов'язаних з біженцями; і що головною причиною обвалу буде Ангела Меркель. Незважаючи на очевидність того, що Росія бомбардує мирних жителів в Сирії, колега Кисельова, Володимир Соловйов, також стверджував, що США і ЄС абсолютно не хвилює, скільки арабів було вбито.

Також в оглядачі DisinfoReview відзначають, що прокремлівські ЗМІ переорієнтувалися на Україну. Основна маса повідомлень від пропагандистів РФ стосувалася того, що США та ЄС вже "втомилися від України".

Також російські пропагандисти не забували нагнітати тему загрози глобальної ядерної війни. Так, Ігор Коротченко, головний редактор журналу "Національна оборона" "люб'язно нагадав, що американці повинні зрозуміти, що будь-яка наземна операція в Сирії призведе до глобальної ядерної війни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.