Брюссельські терористи готували теракти під час Євро-2016 у Франції - ЗМІ

Понеділок, 11 квітня 2016, 14:45

Один із брюссельських терористів, Мохамед Абріні, заявив, що разом зі спільниками готував теракти під час футбольного чемпіонату Європи, який влітку відбудеться у Франції.

Про це повідомляє Le Soir.

За словами слідчих, Абріні, який був третім терористом з аеропорту "Завентем", тим самим "чоловіком у капелюсі", під час перших допитів  був досить балакучий. Тепер слідчим потрібно буде встановити, що з його слів є правдою, а що - вигадкою.

Як відзначає видання, Абріні, зокрема, вже заявив, що справжнім завданням брюссельських терористів була організація нових терактів у Франції, а теракти в Брюсселі та аеропорту "Завентем" були здійснені тому, що прогрес у розслідуванні терактів у Парижі у листопаді минулого року виводив на слід братів Аль-Бакрауї.

Тепер стало відомо, що, за словами Абріні, справжньою метою терористів були обʼєкти футбольного Євро-2016 у Франції, який відбудеться з 10 червня по 10 липня.

Втім, за інформацією видання, федеральні прокурори наразі відмовилися коментувати інформацію про конкретні потенційні цілі брюссельських терористів у Франції.

Нагадаємо, раніше бельгійська прокуратура офіційно визнала, що терористи, які здійснили теракти в Брюсселі 22 березня, насправді планували нові теракти у Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.