Польща протестує проти продажу землі навколо місця Смоленської катастрофи

Понеділок, 11 квітня 2016, 16:32

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив про те, що Варшава протестує проти передачі у приватну власність території навколо місця Смоленської катастрофи.

Про це він заявив в ефірі польського радіо Trojka.

За словами Ващиковського, про передачу в приватну власність території навколо місця трагедії стало відомо кілька тижнів тому.

Наразі польська сторона висловила РФ протест у звʼязку з цим.

Глава польської дипломатії наголосив на тому, що така ситуація не залишає шансів Польщі провести обстеження території, ба, навіть встановити памʼятник на місці трагедії.

"Ми протестуємо у цій справі, ведемо переговори з російською стороною. В МЗС був російський посол, якому ми представили нашу позицію. Ця ситуація є дуже некомфортною, оскільки ми не зможемо досліджувати цю територію, не зможемо поставити пам’ятник, який ми хотіли там збудувати", - заявив Ващиковський.

Також глава МЗС Польщі додав, що Варшава і надалі працює над тим, щоб розбитий літак екс-президента Леха Качинського був повернутий до Польщі.

Наразі йдеться вже не просто про "розмови з союзниками Польщі", а також і про участь у цьому процесі різноманітних міжнародних організацій та інституцій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами міністра закордонних справ Польщі, колишній прем’єр-міністр Дональд Туск відмовився виступити з ініціативою мирного процесу у справі України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.