Болгарська поліція затримала чоловіка за насильство над мігрантами

Вівторок, 12 квітня 2016, 20:05

Болгарська поліція у вівторок затримала громадянина Болгарії, який відзняв на відео звʼязування трьох мігрантів неподалік від турецького кордону.

Як повідомляє Reuters, відео зі звʼязаними мігрантами затриманий розмістив на своїй сторінці в одній з соціальних мереж.

Прокуратура заявила, що розслідування розпочалося після вірусного поширення цього відео в інтернеті і після критики з боку правозахисників.

На відео можна побачити двох чоловіків зі звʼязаними за спиною руками, які лежать на землі.

Третій чоловік у момент зйомик лежить на животі, в той час, як його хтось звʼязує, на тлі чого невідомий голос за кадром говорить англійською: "повертайтеся назад, до Туреччини, геть з Болгарії!".

За інформацією міністерства внутрішніх справ Болгарії інцидент трапився в лісі біля села Звездець, приблизно в 5 км від кордону з Туреччиною.

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов спочатку захищав "хлопчиків" з загону самооборони, заявивши, що захищати кордони країни потрібно спільними зусиллями.

Проте, потім, під тиском правозахисників, був змушений засудити насильство проти мігрантів.

Як відомо, в Болгарії протягом останніх місяців виникло багато загонів місцевої самооборони, які поставили собі за мету боротися з напливом мігрантів.

Нагадаємо, від початку року у Німеччині скоєно майже 300 нападів на центри розміщення шукачів притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.