Німеччина чекає на відповідь РФ щодо допуску до Савченко німецьких лікарів

Середа, 13 квітня 2016, 17:33

Німеччина очікує на відповідь Росії щодо дозволу оглянути німецьким лікарям українку Надію Савченко, яка оголосила голодування у російському СІЗО.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Німеччини у Twitter.

"Ми турбуємося про стан здоров'я Надії Савченко. Все ще чекаємо реакції в Росії щодо її медичного обстеження німецькими лікарями", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Росія відмовляє в доступі українських лікарів до Савченко. Російських лікарів Савченко до себе не підпускає. Німеччина раніше запропонувала, щоб українку оглянули лікарі клініки "Шаріте".

22 березня Донецький міськсуд Ростовської області РФ засудив Савченко до 22 років колонії за звинуваченням в "убивстві" російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина, які потрапили під обстріл, перебуваючи в зоні бойових дій на сході України. Також суд призначив Савченко штраф за "незаконний перетин кордону" РФ.

Вирок льотчиці набув чинності 5 квітня, наступного дня Савченко почала сухе голодування, вимагаючи свого негайного повернення до України.

До цього Савченко, яка не визнає себе винною, довго голодувала на воді, протестуючи проти незаконного утримання її під вартою в РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.