У ВР розроблять новий законопроект про позасудову конфіскацію

Середа, 13 квітня 2016, 20:17

У Верховній Раді буде розроблений новий варіант законопроекту про спеціальну конфіскацію активів без вироку суду (нині законопроект №4057), який комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 13 квітня рекомендував зняти з розгляду.

Про це йдеться у коментарі комітету з питань національної безпеки і оборони, оприлюдненому на його офіційній сторінці.

Для розробки нового законопроекту комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності було ухвалене рішення про створення робочої групи для розробки законопроекту, "який би вирішував усі дискусійні питання конфіскації та враховуватиме зауваження і пропозиції міжнародних інституцій".

У комітеті повідомили, що до складу робочої групи планується залучити розробників законопроекту №4057, "депутатів-правників з різних фракцій парламенту, а також громадських активістів та міжнародних експертів".

Планується, що новостворена робоча група розробить та внесе на розгляд Верховної Ради України новий законопроект впродовж місяця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності сьогодні ухвалив рішення рекомендувати зняти з розгляду законопроект №4057 про спеціальну конфіскацію активів без вироку суду.

Як повідомлялося, Рада Європи оприлюднила коментар, згідно із яким законопроект №4057 про позасудову конфіскацію у разі його прийняття Верховною радою в його теперішньому вигляді суперечив би багатьом вимогам Європейської конвенції з прав людини та протоколів до неї.

Представництво ЄС в коментарі "Європейській правді" розкритикувало проект, заявивши, що Україна робить кроки до запровадження "жорсткого законодавства... без захисту права на чесний суд та право власності".

Зі свого боку, комітет Верховної ради з питань національної безпеки і оборони, очолюваний Сергієм Пашинським, закликав прийняти законопроект №4057 про позасудову конфіскацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.