Європарламент схвалив запровадження системи збору даних пасажирів

Четвер, 14 квітня 2016, 13:42

Європарламент у четвер затвердив нову директиву, що регулює використання запису даних пасажирів, для профілактики, виявлення, розслідування і судового переслідування тероризму.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європарламенту.

"Ми прийняли новий важливий інструмент для боротьби з терористами і контрабандистами. Шляхом збору, обміну і аналізу даних пасажирів наші спецслужби зможуть виявляти випадки підозрілої поведінки. Система запису даних пасажирів – не панацея, але вона довела свою ефективність у країнах, де застосовується на національному рівні" - заявив Тімоті Кіркхоп, доповідач ЄП за цією пропозицією.

За його словами, новий документ є пропорційним до ризиків, з якими стикається ЄС.

Текст директиви був схвалений 461 голосом проти 179, 9 європарламентарів утрималися.

Тепер відповідні зміни до законодавства мають схвалити національні уряди держав членів.

Держави члени зобов’язані будуть створити так звані одиниці збору інформації про пасажирів. Ця інформація повинна буде зберігатися протягом 5 років.

Авіакомпанії повинні будуть передавати дані, що стосуються пасажирів, всім країнам Європейського союзу, крім Данії, яка в цьому проекті не бере участі.

Згадана інформація представляється пасажирами і збирається авіакомпаніями під час процедур резервації квитків та реєстрації на рейс. Йдеться про дати рейсів, маршрути, інформацію про квитки, координати пасажирів, відомості про багаж, оплату тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: