У ЄС сподіваються, що призначення уряду стане новим імпульсом для України

Четвер, 14 квітня 2016, 16:33

Призначення в Україні нового уряду на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом є важливою подією у часи, коли країні вкрай потрібен новий імпульс.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріки Могеріні та єврокомісара з політики сусідства і перемовин про вступ Йоганнеса Гана.

"Зустрічаючись багато разів з Гройсманом під час того, які він був головою Верховної Ради – зокрема, й зовсім нещодавно, – ми сподіваємося на співпрацю з ним заради побудови сильної України, що ґрунтуватиметься на засадничих реформах та відповідальному управлінні", - йдеться у заяві.

У ЄС наголошують, що потрібно скористатися імпульсом, наданим призначенням нового уряду, насамперед і передусім задля оновлення довіри та активної життєвої позиції українських громадян.

Відзначається також, що ЄС залишається відданим ідеї підтримки України політично та за допомогою надання фінансової і технічної допомоги. Ця підтримка стосується зусиль України у впровадженні ключових реформ, модернізації країни та боротьби проти корупції.

"У цьому контексті ми підтримуватимемо новий уряд, аби забезпечити ефективне та прозоре функціонування політичних та економічних інституцій та зміцнення верховенства права. У зв’язку із цим вкрай важливою буде робота органів прокуратури, які по-справжньому віддані рішучим реформам", - підкреслюється у заяві.

"Ми також віримо, що призначення нового уряду надасть новий поштовх впровадженню Мінських угод, і ми закликаємо усі сторони повністю дотримуватися своїх зобов’язань", - зазначається у документі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.