У Польщі українця побили за його акцент – ЗМІ

Четвер, 14 квітня 2016, 18:49

У польському містечку Бжеще 33-річного громадянина України жорстоко побили поляки.  

Як повідомляє Gazeta Krakowska, нападникам, ймовірно, не сподобався так званий східний акцент чоловіка.

Двоє пʼяних поляків почали чіпляти українця біля одного з продуктових магазинів у містечку Бжеще Освенцимського повіту Малопольського воєводства.

"Українець забіг всередину і попросив, щоб викликали поліцію. Однак це не зупинило нападаючих. Вони вбігли за ним. Обзивали його "руським" і стали бити", - цитує видання продавця магазину Збігнєва Замарілка.

За свідченням очевидців, нападників було троє. Двоє зних жорстоко побили українця, третій був "на сторожі". Свідки також відзначають особливу жорстокість нападників.

Поліція, яка приїхала на виклик, затримала нападників.

"Свою поведінку вони пояснили тим, що перебували у стані алкогольного сп'яніння. За скоєний злочин їм загрожує до трьох років позбавлення волі", - повідомив прес-секретар освенцимського відділку поліції.

"Свідки інциденту, однак, наголошують на тому, что причиною нападу стало лише походження жертви", – відзначає видання.

"Цього чоловіка побили, бо відреагував на насмішки і почули його акцент", - зазначив один зі свідків інциденту.

Видання також додає, що протягом останнього часу в Польщі збільшилась кількість нападів на расистському та ксенофобському підґрунті.

"В цьому випадку, цілком ймовірно, також стався напад на ґрунті ксенофобії. Ці чоловіки зачепили громадянина України і дражнили його за його східний акцент. Алкоголь не пояснює причини нападу", - наголосила Анна Тартар з асоціації "Ніколи Знову", яка виступає проти проявів расизму, ксенофобії та нетерпимості. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.