США розгорнули винищувачі F-15 на базі в Ісландії в рамках місії НАТО

фото
П'ятниця, 15 квітня 2016, 12:33

США розмістили на базі в ісландському Кефлавіку чотири винищувачі F-15C і літак-заправник KC-135, які братимуть участь у повітряній місії спостереження НАТО.

Про це повідомляє сайт командування Повітряними силами Альянсу.

Загалом на базі знаходяться 160 американських військових, які допомагатимуть Ісландії, яка не має власної армії, охороняти повітряний простір країни.

 

"Після чотирьох днів практичних польотів і ознайомлення з регіональним повітряним простором Операційний центр НАТО в Уедемі на північному заході Німеччини дійшов висновку, що F-15C повністю готові до виконання завдань", - йдеться у повідомленні.

 винищувач F-15C 

У 2016 році США проведуть в Ісландії три ротації повітряної місії, тобто загалом у ній візьмуть участь 12 американських винищувачів.

літак-заправник KC-135 

США мають авіабазу в ісландському Кефлавіку, яка під час "холодної війни", мала ключове значення через своє ключове стратегічне розташування в центрі Атлантики. База була закрита в 2006 році, проте влада Ісландії зберегла її в робочому стані.

Раніше повідомлялося, що Військово-морський флот США має намір повернутися на базу в Ісландії, яка використовувалася за часів "холодної" війни для  полювання на російські підводні човни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.