Демонстрація сили РФ може призвести до серйозних наслідків - президент Фінляндії

Субота, 16 квітня 2016, 10:25

Демонстрація Росією своєї військової сили може призвести до серйозних негативних наслідків.

Про це заявив президент Фінляндії Саулі Нііністьо, передає Yle.

Таким чином він прокоментував останній випадок, коли російські винищувачі багато разів пролітали в небезпечній близькості від американського міноносця недалеко від Латвії

"На жаль, це не поодинокий випадок. Це - небажані і небезпечні ситуації. Коли у Фінській затоці було більше трафіку, ми дуже боялися, щоб нічого не сталося. Щоб не було одиничних випадків демонстрації сили з боку окремих особистостей. Оскільки багато серйозних негативних ситуацій виникали через випадковості", - відзначив він.

"Я помічав певну розрядку міжнародної напруженості, особливо, що стосується відносин між Росією і США. Припинення вогню у Сирії стала результатом співпраці цих країн", - наголосив президент Фінляндії.

"Сподіваюся, що така тенденція продовжиться, сподіваюся, що український конфлікт буде вирішений, сподіваюся, що знизиться напруженість в регіоні Балтійського моря", - зауважив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські винищувачі цього тижня здійснили два дуже близьких прольоти поруч із американським есмінцем "Дональд Кук" в Балтійському морі.

В Міноборони РФ заявили, що російські Су-24 міжнародних правил не порушували.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.