Міноборони РФ спростовує небезпечні маневри Су-27 біля літака США

Неділя, 17 квітня 2016, 14:02

Міноборони Росії заявляє, що не було небезпечного наближення російського Су-27 до американського літака-розвідника над Балтикою.

Про заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, повідомляє "РИА Новости".

"Інформація закордонних ЗМІ про нібито небезпечне наближення 14 квітня російського літака Су-27 до американського літака-розвідника RC-135 в небі над Балтійським морем не відповідає дійсності", - заявив Конашенков.

За його словами, 14 квітня чергові сили ППО над Балтійським морем виявили невідому повітряну ціль, яка з великою швидкістю прямувала до державного кордону РФ.

"Для ідентифікації зі складу чергових сил авіації Балтійського флоту було піднято один винищувач Су-27, який, здійснивши обліт цілі, визначив об'єкт як літак-розвідник RC-135U ВПС США", - сказав він.

За словами генерала, після візуального контакту з російським літаком Су-27 літак-розвідник змінив курс в протилежний від російського кордону бік.

Конашенков відначив, що політ Су-27 над Балтикою проходив відповідно до міжнародних правил, ніяких позаштатних ситуацій не було.

Як повідомлялося, представник Європейського командування ЗС США повідомив, що російський Су-27 "небезпечно і не професійно" перехопив літак-розвідник RC-135, наблизившись на відстань 15 метрів від краю крила американського літака.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.