В лондонському аеропорту "Хітроу" в пасажирський літак влучив безпілотник

Понеділок, 18 квітня 2016, 08:16

В літак авіакомпанії British Airways, який здійснював приземлення в лондонському аеропорту "Хітроу", влучив невпізнаний обʼєкт, що може бути дроном.

Про це повідомляє AFP.

Наразі поліція розпочала розслідування за фактом інциденту, який став  першим випадком зіткнення безпілотника і літака у Великобританії.

Про інцидент відомо, що літак Airbus А320 з 132 пасажирами і п'ятьма членами екіпажу на борту, здійснював посадку в "Хітроу", коли йогов разив невідомий обʼєкт.

"На вході літака з Женеви в простір аеропорту "Хітроу" пілот повідомив в поліцію, що, на його думку, безпілотник вразив літак", - цитуєу видання представника лондонської поліції.

Від удару предмета постраждал передня частина літака. Комісія, яка дослідила літак пісдя випадку встановила, що корпусу літака не зазнав серйозних ушкоджень і він готовий до польотів.

Видання також нагадує, що за інформацією агентства з повітряної безпеки Британії протягом шести останніх місяців  було зараєстровано 23 випадки, коли літаки розминулися у повітрі з бепілотниками.

Нагадаємо, на початку березня у Парижі безпілотник ледь не завадив посадці пасажирського літака.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.