У Німеччині судять засновника антиісламського руху Pegida

Вівторок, 19 квітня 2016, 14:54

У вівторок, 19 квітня, засновник правопопулістського руху Pegida ("Патріоти Європи проти ісламізації Старого Світу") Луц Бахманн постав перед судом у Дрездені.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У жовтні 2015 року Бахманна звинуватили у розпалюванні ненависті проти іноземців у його публікаціях в соціальній мережі Facebook. У них лідер Pegida перейшов на відверті образи на адресу біженців, зокрема, називаючи їх "худобою", "непотребом" і "брудною бандою".

Дрезден, де за посилених заходів безпеки проходить суд, є батьківщиною руху Pegida, там він має відносно високу підтримку.

На думку суду, коментарі Бахманна, зроблені у 2014 році, "порушують громадський порядок" і є "атакою на гідність" біженців. У разі, якщо його визнають винним, Бахманн може отримати тюремний термін від трьох місяців до п'яти років.

Бахманн, який називав судовий процес "політичним шоу", з'явився у суді з посмішкою на обличчі і в окулярах, які імітують чорні "цензуровані" смужки на очах.

Під будівлею суду зібрались кілька десятків прихильників Pegida, які тримають плакати із закликами "виправдати Бахманна" і "притягнути до суду Меркель". Також під судом перебуває група противників Pegida, які вимагають "в'язницю для Бахманна".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.