Нідерланди мають розробити альтернативний план після референдуму - Юнкер

Вівторок, 19 квітня 2016, 17:15

Уряд Нідерландів, а не Єврокомісія має розробляти альтернативний план після референдуму щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це сказав президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час виступу перед депутатами Парламентської асамблеї Ради Європи, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Юнкера, голландці, які голосували на референдумі, не врахували континентальні масштаби проблеми, яку Брюссель "намагається вирішити за допомогою угоди про асоціацію з Україною".

Відповідаючи на запитання нідерландського депутата ПАРЄ Пітера Оміцга про те, чи має Єврокомісія альтернативний план на випадок, якщо парламент Нідерландів все-таки не ратифікує угоду про асоціацію ЄС з Україною, а термін тимчасової дії угоди завершиться, Юнкер відповів: "Не Єврокомісії треба розробляти альтернативний план, а нідерландському урядові".

Нагадаємо, на консультативному референдумі у Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Також повідомлялося, що свою позицію щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС уряд Нідерландів визначить не раніше кінця червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.