Єврокомісія висунула офіційні звинувачення проти Google

Середа, 20 квітня 2016, 13:07

У середу європейський комісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер висунула офіційні звинувачення компанії Google у зловживанні своїм домінуючим становищем над своєю операційною системою для смартфонів.

Про це повідомляє Politico.

"Поведінка компанії Google обмежує широкий вибір споживачів мобільних додатків і сервісів, і стоїть на шляху інновацій інших гравців на ринку, в порушення антимонопольного законодавства ЄС", - наголосила єврокомісар.

"Ці правила застосовуються до всіх компаній, які працюють у Європі. Google тепер має можливість відповісти на запитання комісії", - сказала Вестагер.

Єврокомісія стурбована тим, що Google заздалегідь встановлює пошук Google Search за замовчуванням або як ексклюзивний варіант на більшості пристроїв в Європі, що працюють на операційній системі Android, розробленій компанією.

Компанія також матеріально стимулює виробників пристроїв та мобільних операторів попередньо встановлювати пошук Google Search.

"На смартфони і планшети припадає більше половини світового інтернет-трафіку, і очікується ще більше в майбутньому. Близько 80% смартфонів у Європі та у світі працюють на Android, мобільній операційній системі, розробленій компанією Google", - йдеться в заяві Єврокомісії.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Єврокомісія висунула офіційні звинувачення проти американської корпорації Google у порушенні антимонопольних законів ЄС.

Як зазначається, компанія зловжила своїм домінуючим становищем на ринках для загального інтернет-пошуку послуг, системно надаючи перевагу та просуваючи власні товари.

Якщо Єврокомісія вирішить, що компанія Google порушила антимонопольні правила, компанію можуть оштрафувати на суму до 10% річного обороту, який у 2014 році склав $66 мільярдів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.