Автор фільму BBC про MH17 розповів про його зміст

Понеділок, 25 квітня 2016, 18:40

Автор фільму "Хто збив MH17" Майк Рудін заявив, що "витік, який претендує на сенсацію" - лише одна з багатьох версій, які вивчені творцями програми Conspiracy Files на ВВС.

Про це він розповів в інтерв’ю російській службі ВВС.

"У програмі ми розглядаємо багато різних теорій про те, що ж сталося. І одна з теорій, яка якраз виходить з Росії, полягає в тому, що бомба, або навіть дві, були закладені на борту літака, що виконував рейс MH17. Але це дуже малоймовірно. З уламків лайнера видно, що вплив було ззовні. Тобто все говорить про те, що це був вибух ракети зовні, а не пристрій на борту", - говорить Рудін.

Як повідомлялося, медіа-корпорація BBC виступила з заявою, в якій заявила про неправильний виклад газетою Sunday Express змісту програми.

За словами Рудіна, працюючи над фільмом знімальна група побувала в багатьох країнах, так чи інакше причетних до загибелі рейсу MH17: в Україні, в Росії, Нідерландах і навіть у США. 

Більшу частину часу журналісти провели в Україні, в околицях  Донецька, їздили на місце падіння літака.

"Деякі інтерв'ю ми записували на умовах анонімності, але співрозмовників у нас було багато, і вони висловлювали різні точки зору. Але якщо підсумувати все те, що вони нам розповіли, то їх свідчення підтверджують офіційну версію, яка говорить, що "Боїнг" був збитий "Буком" російського виробництва, пущеним з території, контрольованої сепаратистами", - розповів Майк Рудін.

За його словами, творці програми були вкрай здивовані тим, що, зіткнувшись з такими серйозними звинуваченнями, російська сторона не поспішає переконувати світову спільноту.

В той же час він відзначив більшу відкритість української сторони і готовність до спілкування.

Рудін також розповів про опрацювання версії того, що літак було збито українським Су-25. Однак, за його словами, це малоймовірно, оскільки з озброєнням цей літак не здатний піднятися на таку висоту.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше Sunday Express опублікувала анонс вже відзнятого, але ще не оприлюдненого фільму, повідомивши, що у ньому прозвучать "нові шокуючі звинувачення", включаючи "нові докази того, що авіалайнер міг збити український винищувач". "Ще одна теорія – що йдеться про організовану ЦРУ псевдотерористичну операцію, для якої було закладено дві бомби на борту авіалайнера", - йшлося в публікації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.