ЗМІ знайшли зв’язок сім’ї президента Ісландії з офшорними компаніями

Вівторок, 26 квітня 2016, 13:37

Президент Ісландії Олафур Рагнар Грімссон пов’язаний зі щонайменше однією офшорною компанією попри заперечення цього факту, раніше зроблені ним у ЗМІ.

Про це повідомляє видання Grapevine, яке бачило документи, що суперечать словам президента, що ані він, ані його дружина Дорріт Мусаєфф не пов’язані з офшорними рахунками.

Згідно з документами, сімейний ювелірний бізнес дружини Грімссона – британська компанія Moussaieff Jewelers Limited (MJL)  принаймні з 2000 по 2005 роки переказувала кошти на рахунки Lasca Finance Limited, що зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Акціонерами цієї фірми значилися тесть і теща президента, яка очолила сімейний бізнес після смерті чоловіка. При цьому, як раніше зізнавалася дружина президента, фактично саме вона, а не її мати вже кілька років керує MJL.

Як повідомлялося, прем'єр Ісландії Сігмундур Гуннлаугссон на початку квітня подав у відставку після скандалу з панамськими офшорами.

Гуннлаугссон та його дружина стали одними з фігурантів розслідування міжнародних журналістів щодо  іменитих власників великих офшорів.

Гуннлаугссон раніше відмовився подавати у відставку через причетність до офшорної компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.