Геращенко спростовує перенесення безвізового у Європарламенті на вересень

Вівторок, 26 квітня 2016, 19:19

Інформація про те, що дебати щодо безвізового режиму для України у Європарламенті швидше за все відбудуться у вересні є недостовірною.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко за підсумками третього засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС.

За її словами, найближчим часом має бути визначений доповідач від профільного комітету з питань свободи і юстиції з цього питання, який доповідатиме на дебатах в Європарламенті. 

"Наші колеги запевнили, що сподіваються на швидкий і результативний розгляд питання в Європарламенті. Що процедура може тривати до трьох місяців, але на їх думку, дебати відбудуться раніше", - написала Геращенко. 

"Тому інформація в деяких ЗМІ про дебати в вересні - недостовірна, такого рішення не приймалося, тим більше що поки що немає доповідача" - додала вона.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомили, що голосування в Європарламенті за безвізовий режим для України та Грузії може пройти у липні, проте це буде складно і вересень  є більш ймовірним варіантом.

В той же час голова делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна-ЄС Андрій Пленкович заявив, що для завершення всіх необхідних процедур, пов'язаних з розглядом пропозиції Європейської комісії про надання Україні безвізового режиму, Європейському парламенту необхідно мінімум три місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.