Посольство України у Франції відреагувало на голосування по санкціям проти РФ

Четвер, 28 квітня 2016, 16:06

Посольство України у Франції прокоментувало результати голосування французьких депутатів Нижньої палати парламенту щодо зняття санкцій з РФ.

У коментарі, розміщеному на Facebook-сторінці дипломатичного представництва України у Франції, наголошується на тому, що рішення про зняття санкцій з РФ намагаються провести три політичні сили.

"Химерна політична єдність у Національній асамблеї Франції - Національний Фронт, Республіканці та Ліві радикали - просуває зняття санкцій проти Росії", - йдеться у повідомленні посольства.

Варто додати, що Національний фронт це французька праворадикальна націоналістична політична партія, яка стоїть на засадах французького націоналізму, популізму та євроскептицизму.

В той же час депутати він інших політичних сил, є представниками і носіями з лівої ідеології.

Серед них в основному представники лівих партій, таких як Радикальна партія лівих, французька ліберальна політична партія,яка утворилася після розколу Партії республіканців, радикалів і радикал-соціалістів.

Про цю партію варто сказати, що свого часу її головна фігура - Бернар Тапі підтримує Ніколя Саркозі.

Раніше повідомлялося, що Національна асамблея  проголосувала за резолюцію, що закликає уряд країни виступити за зняття економічних санкцій, введених Заходом проти РФ через агресію в Україні.

Проект резолюції на голосування запропонував депутат Тьєррі Маріані, який є співголовою асоціації "Франко-російський діалог". У липні 2015 року він на чолі делегації французьких парламентаріїв відвідав аннексований Росією Крим.

Резолюція носить рекомендаційний характер і не зобов'язує владу до конкретних дій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.