ЗМІ: Російський винищувач здійснив небезпечний маневр біля літака США

Субота, 30 квітня 2016, 11:17

Російський винищувач Су-27 у п'ятницю здійснив фігуру вищого пілотажу "бочку" біля літака ВПС США RC-135  над Балтійським морем.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

Як відзначає телеканал, російський Су-27 пролетів на відстані 25 футів (7,6 м) від американського літака, здійснив фігуру вищого пілотажу та опинився з іншої сторони борту.

"Су-27 перехопив американський літак, пролетів рутинним маршрутом на високій швидкості збоку, а потім приступив до виконання агресивного маневру, що створив загрозу для безпеки льотного складу в RC-135", -  відзначила представник Пентагону Мішель Балданса.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський винищувач Міг-31 перехопив минулого тижня морський патрульний літак-розвідник P-8  США поблизу Камчатки.

Як відомо, минулого тижня США повідомили про небезпечні маневри військового бомбардувальника Су-24 та російського вертольота біля есмінця "Дональд Кук" у Балтійському морі.

За кілька днів Пентагон заявив, що російський винищувач Су-27 здійснив небезпечне перехоплення літака-розвідника США в міжнародному повітряному просторі в небі над Балтійським морем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.