МЗС Вірменії викликало посла Білорусі через позицію по Нагірному Карабаху

Понеділок, 4 квітня 2016, 08:42

3 квітня МЗС Вірменії викликало білоруського посла через позицію Білорусі щодо загострення ситуації в Нагірному Карабаху.

Про це повідомляє Tut.by.

Як відзначає агентство, під час  зустрічі заступник міністра закордонних справ Вірменії Шаварш Кочарян висловив послу Ігорю Назаруку глибоке здивування вірменської сторони у зв'язку з низкою положень, які знайшли відображення в поширеній заяві Міністерства закордонних справ республіки у зв'язку з подіями навколо Нагірного Карабаху.

Нагадаємо, в МЗС Білорусі закликали сторони конфлікту негайно припинити вогонь і уникати будь-яких кроків, які ведуть до зростання напруженості і людських жертв.

"Як країна — член Мінської групи ОБСЄ послідовно виступає за мирне вирішення конфлікту у відповідності із загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, перш за все на основі дотримання і забезпечення суверенітету, територіальної цілісності і непорушності кордонів держав, а також відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН і рішень ОБСЄ", — говорилося в повідомленні відомства.

На думку МЗС Вірменії, подібна заява "не відповідає духу вірмено-білоруських відносин і йде врозріз із зобов'язаннями, взятими сторонами в рамках ОДКБ та інших багатосторонніх структур, завдає шкоди переговорному процесу, заохочуючи застосування сили у врегулюванні нагорно-карабаського конфлікту".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ситуація  в Нагірному Карабасі загострилася. Міністерство оборони Азербайджану підтвердило загибель 12 азербайджанських військових в Нагірному Карабасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.