Міністр зовнішньої торгівлі Нідерландів закликала голосувати за асоціацію

Вівторок, 5 квітня 2016, 08:02

Міністр зовнішньої торгівлі Нідерландів Ліліан Плумен закликала громадян країни голосувати за Угоду про асоціацію між Україною та ЄС на референдумі, який пройде 6 квітня.

Про це вона заявила під час виступу перед студентами Гронінгенського університету, повідомляє представниця організації "Українці в Нідерландах" Аліна Черкас на своїй сторінці у Facebook.

"По-перше: йдіть і голосуйте! По-друге: голосуйте "так"!" - наголосила міністр.

"Я хотіли би також сказати вам, чому ви повинні голосувати "так". Ця угода добра і для України і для ЄС. Ви повинні голосувати "так", тому що багато молодих активістів в Києві, в Україні, вийшли на Майдан, щоб відстоювати свої права і реформи. Всі вони хотіли вибору, який вони вважають найкращим для України!" - відзначила Плумен.

"Тут, у Голландії ми хочемо підтримати реформи, ми хочемо допомогти їм у боротьбі з корупцією. І ми також бачимо великі можливості для голландського бізнесу та інвестицій в Україні. Так це добре для України, добре для Нідерландів і в принципі це добре для всьоо вільного світу,  в якому всі ми хочемо жити!", - зауважила вона.

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня – після набуття чинності закону, який дозволив виносити на референдум міжнародні угоди.

Як повідомлялося, виборча комісія Нідерландів оголосила про те, що консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС буде проведений навесні наступного року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.