В Євросоюзі може відбутися парад референдумів - посол при ЄС

Вівторок, 5 квітня 2016, 11:39

Посол України при ЄС Микола Точицький не виключає, що в Євросоюзі може відбутися парад референдумів після голосування щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в Нідерландах.

По це він заявив в інтерв'ю УНІАН.

"Я не виключаю, що може початися так званий "парад референдумів". Ми розуміємо, що всі – різні, різні в ЄС, різні в суспільстві, але правила для всіх мають бути однакові. Саме це нас об’єднує", - відзначив він.

"Будь-яка інституція, в тому числі, ЄС, сильна тим, що вона має однакові для всіх правила, тоді все працює",  - зауважив Точицький.

На його думку, референдуми можуть відбутися у будь-яких країнах ЄС.

"У будь-яких. Справа в тому, що в ситуації, коли економіка йде на спад, набирають сили більш популістські, радикальні партії", - наголосив посол України при ЄС.

Як повідомлялося, виборча комісія Нідерландів оголосила про те, що консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС буде проведений навесні наступного року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.