Уряд Нідерландів вирішить долю асоціації Україна-ЄС після 12 квітня - МЗС

Вівторок, 5 квітня 2016, 15:49

Уряд Нідерландів вирішить долю угоди про асоціацію України з Європейським Союзом після 12 квітня.

Про це заявив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Між 6 і 12 квітня ми зрозуміємо долю угоди про асоціацію в Нідерландах", - сказав Кулеба.

За його словами, попри те, що голосування відбудеться 6 квітня, остаточні результати будуть оголошені 12 квітня, після аналізу усіх скарг і касацій.

"Тому не потрібно 6-го увечері або 7-го вранці посипати голову попелом, що все пропало і угоду про асоціацію вбили в Нідерландах. Це не буде кінцем. Рухаємося далі і чекаємо висновків уряду Королівства Нідерландів", - додав дипломат.

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня – після набуття чинності закону, який дозволив виносити на референдум міжнародні угоди.

Виборча комісія Нідерландів оголосила про те, що консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС буде проведений 6 квітня.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Читайте також – "Промінь оптимізму з Нідерландів: українські ініціативи, що можуть врятувати асоціацію"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.