У Франції відтепер штрафуватимуть клієнтів повій

Четвер, 7 квітня 2016, 14:44

Французькі депутати прийняли закон, згідно із яким купівля сексуальних послуг відтепер вважається незаконною і клієнтам повій тепер загрожує штраф до 3750 євро.

Про це повідомляє AFP.

Окрім грошових штрафів, викритому в купівлі послуг сексуального характеру доведеться відвідувати спеціальні семінари, які розповідають про важкі умови життя працівниць секс-індустрії.

Законопроект також передбачає заходи, на які у бюджеті виділено 4,8 млн євро, які мають допомогти повіям знайти іншу роботу і передбачають шестимісячний вид на проживання для іноземних працівників секс-бізнесу.

У Франції переважно праві сенатори виступили проти закону, який передбачає покарання у вигляді штрафу у 1500 євро за перше порушення і до 3750 євро за повторні порушення.

Але після того, як попередні дебати в обох палатах парламенту зайшли в глухий кут, в нижній палаті, де домінують ліві, було прийнято цей закон.

Члени профспілки працівників секс-індустрії Strass впевнені, що новий закон негативно позначиться на житті і доходах повій.

"Ми вже бачимо наслідки. Ті, хто може собі дозволити, вже поїхали до сусідніх країн, а інші шукають... сутенерів, щоб через них бути в контакті з клієнтами", - сказав представник профспілки.

Критики також вказують на труднощі, які можуть виникнути при підтвердженні сплати за секс, так як гроші зазвичай переходить з рук у руки.

Крім того, навряд чи можна буде затримати тих, хто замовляє подібні послуги через інтернет.

У всіх європейських країнах є покарання за сутенерство, а Франція стане лише п'ятою країною, яка каратиме клієнтів повій. Раніше подібні закони прийняли Швеція, Норвегія, Ісландія і Велика Британія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.