В АП очікують 18 квітня перших пропозицій ЄС щодо асоціації після референдуму

П'ятниця, 8 квітня 2016, 16:05

В Адміністрації президента очікують 18 квітня перших пропозицій Європейського Союзу щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС після референдуму у Нідерландах.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, повідомляє УНІАН.

"Це питання буде предметом дуже ретельної уваги всередині Європейського Союзу, і ми очікуємо, що уже більш-менш конкретні пропозиції будуть вимальовуватися під час наступного засідання Ради міністрів ЄС у закордонних справах, яке відбудеться 18 квітня цього року. Але це будуть тільки перші поки що певні пропозиції", - наголосив Єлісєєв.

Також він висловив переконання, що в міру усвідомлення результатів референдуму і їхнього впливу на загальноєвропейську єдність, вдасться вийти на спільні компромісні варіанти.

"В основі усіх цих варіантів має бути принципова позиція української сторони, яка полягатиме в тому, що ця угода не повинна зазнати жодних принципових, кардинальних змін. Вона буде не тільки не змінена, але навіть (не буде роз'єднаною – ред.), як інколи звучить точка зору, що давайте ми її роз'єднаємо на політичну частину і торговельно-економічну.... Ця угода є єдиною, зміст її непорушний, і тому ми будемо рухатися далі", - сказав він.

Як повідомлялося, за попередніми результатами 61,1% тих, хто взяли участь у референдумі у Нідерландах 6 квітня, проголосували проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не може продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли значна більшість нідерландців проголосувала проти документа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.