ПАРЄ проведе термінові дебати по "справі Савченко" 18 квітня

П'ятниця, 8 квітня 2016, 18:53

Під час весняної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, що відбудеться 18-22 квітня у Страсбурзі серед інших питань буде розглянута також і "справа Савченко".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ПАРЄ, розміщеному на сайті організації.

Серед багатьох питань весняної сесії ПАРЄ також і термінові дебати по "справі Савченко", які відбудуться в перший день, 18 квітня.

Основним питанням, які будуть обговорюватися під час сесії є міграційна криза у Європі та шляхи виходу з неї з урахуванням необхідності дотримання прав людини.

Інші пункти порядку денного включають дебати по оцінці впливу заходів по підвищенню політичної представленості жінок, запобігання радикалізації дітей, умови, в яких перебувають затримані під час війни в Україні особи, ситуація у сфері охорони здоровʼя, а також боротьба з антисемітизмом у Європі.

Також під час сесії виступлять міністр закордонних справ Болгарії, Даніель Мітов, який виступить на Асамблеї в якості голови комітету міністрів Ради Європи та комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс, який представить щорічну доповідь про свою діяльність у 2015 році. Асамблея також дасть оцінку співпраці з палестинською Національною радою.

Очікується, що делегатів ПАРЄ зі своїми зверненнями виступлять серед інших президент Австрії Хайнц Фішер, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і прем'єр-міністри Грузії Георгій Квірікашвілі та Туреччини Ахмет Давутоглу.

Нагадаємо, у березні ключові депутати Європарламенту, відомі підтримкою України, виступили з вимогою негайного звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.