У Британії тисячі людей вимагали відставки прем’єра

Фото
Субота, 9 квітня 2016, 16:34

Тисячі людей зібралися біля резиденції британського прем’єра Девіда Кемерона на Даунінг стріт у Лондоні після того як він визнав свою роль у офшорному скандалі.

Про це повідомляє The Mirror.

Протестувальники пройшли ходою по урядовій вулиці, тримаючи плакати з гаслами про відставку Кемерона і скандуючи відповідні гасла.

Повідомляється, що окремі протестувальники закликали зробити прем’єром лідера лейбористів Джеремі Корбіна.

 
 

Загалом же вимоги учасників акції зводилися до відставки Кемерона і закриття податкових гаваней.

Як зазначається, акцію було організовано через Facebook, учасників закликали приходити в гавайських сорочках і панамах – з натяком на скандал з "панамським архівом". На відповідній сторінці у мережі до участі в акції зголосились 2800 людей.

Крім того, на сайті петицій британського парламенту і уряду створено петицію, які вже підписали понад 90 тисяч людей, з вимогою відставки Кемерона і проведення дострокових виборів.

У суботу в Лондоні також проходив форум консерваторів, на якому Кемерон визнав, що неправильно повівся в офшорному скандалі.

Раніше, 7 квітня, Девід Кемерон визнав причетність до офшорної компанії свого батька, яка фігурувала в опублікованому "Панамському архіві".

Він заявив, що продав компанію за 30 тис. фунтів незадовго до того, як очолив уряд.

Кемерон підкреслив, що в період володіння акціями компанії платив прибутковий податок на дивіденди, не ухиляючись від сплати податків.

Представники опозиції закликали прем’єра піти у відставку у зв’язку з офшорним скандалом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.