Росія офіційно заборонила транзит української кондитерської продукції

Субота, 9 квітня 2016, 23:02

Митна служба РФ ввела заборону на транзит української кондитерської продукції.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням начальник на слова начальника відділу зв'язків з громадськістю Центрального митного управління Федеральної митної служби РФ Катерини Анчипорової.

За її словами, відповідне розпорядження відомства вже видано.

При цьому причиною такого рішення став лист Росспоживнагляду. "Якість продуктів контролює Росспоживнагляд, він надсилає нам документ, за яким ми припиняємо ввезення продуктів транзитом... Росспоживнагляд вказав лише кондитерські вироби (у своєму листі). Є відповідне розпорядження ФМС", - заявила Анчипорова.

в прес-службі Росспоживнагляду заявили агенції, що нових обмежень на ввезення кондитерської продукції з України не вводили, а окремі найменування заборонено для провезення давно.

"Жодних нових чи додаткових заходів не вводилося Роспотребнадзором. Цукерки з України - продукція окремих найменувань, яка заборонена досить давно і до Росії потрапляти не повинна", - заявив представник прес-служби.

Нагадаємо, раніше в асоціації "Укркондитер" заявили про блокування транзиту українських вантажів, що прямують у напрямку Грузії та Азербайджану. Після цього російські митники почали блокувати і вантажі, що перевозяться у країни Середньої Азії.

Все це дозволило асоціації "Укркондитер" заявить про остаточно заборону РФ українського транзиту.

Проте в Мінекономрозвитку, визнав про збільшення фактів блокування транзиту в РФ, заявили, що про повну заборону транзиту  з боку РФ мова поки не йде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.