Противники виходу Британії з ЄС випередили прихильників Brexit

Неділя, 1 травня 2016, 10:21

Компанія прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, яка доводить економічну доцільність збереження членства в ЄС почала давати свої результати.

Як пише The Guardian, число противників виходу з ЄС перевищила кількість прихильників Brexit .

Згідно з даними нового дослідження соціологічної служби Opinium, 42% респондентів готові підтримати членство Великобританії у складі ЄС на майбутньому в червні референдумі. Порівняно з попереднім опитуванням це число залишається незмінним.

У той же час за вихід країни з ЄС проголосував 41% британців. Раніше Brexit було готове підтримати 43% респондентів.

Також зазначається, що з 18% до 14% скоротилося число тих, хто не визначився зі своєю думкою з цього питання.

Видання звертає увагу, що найбільшим успіхом прихильників єдності з ЄС стала відповідь на питання, який з двох варіантів економічний більш вигідний країні.

38% респондентів вважають, що економіка Великобританії буде розвиватися краще всередині ЄС, а 29%, навпаки, вважають, що вихід з ЄС вигідніший для британської економіки.

Ще один важливий результат – 40% британців, згідно з опитуванням, впевнені, що в разі Brexit не відчують змін у своїх фінансах. Збільшення доходів від Brexit очікують 21% респондентів, а 23% - припускають зниження своїх доходів.

Серед підтримуючих Консервативну партію виявилося 45% респондентів, хто виступає за вихід країни з ЄС, і 43% — проти виходу. Серед прихильників Лейбористської партії 59% проголосували за збереження Британії у складі Євросоюзу, а 28% опитаних — проти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.