Колишні генсеки НАТО: Вихід Британії з ЄС допоможе ворогам Заходу

Вівторок, 10 травня 2016, 12:19

Своїм виходом зі складу Євросоюзу Велика Британія допоможе ворогам Заходу.

Про це йдеться в листі колишніх генсеків НАТО Пітера Каррінгтона, Хав'єра Солани, Джорджа Робертсона, Яаапа де Хооп Схеффера та Андерса Фог Расмуссена, опублікованому The Daily Telegraph.

"Як колишні генеральні секретарі НАТО, ми ми стежимо за дебатами щодо референдуму про членство в ЄС уважно і з наростаючим занепокоєнням. Враховуючи масштаби і спектр проблем в області миру і стабільності, з якими ми стикаємося колективно, євроатлантичне співтовариство потребує активної та залученої Великої Британії", - наголошується в документі.

"Під час такої глобальної нестабільності, коли НАТО намагається посилити свою роль у Східній Європі, було б дуже тривожно, якщо б Британія вийшла зі складу ЄС", - відзначають екс-генсеки.

"Рішення, звісно, за британцями, проте вихід з ЄС безсумнівно, призведе до втрати впливу Великої Британії, підірве НАТО і допоможе ворогам Заходу тоді, коли ми повинні встати плечем до плеча в євроатлантичному співтоваристві в боротьбі зі спільними загрозами, у тому числі тими, що на нашому порозі", - підкреслили вони.

Нагадаємо, 13 екс-держсекретарів та міністрів оборони США закликали Британію не виходити зі складу Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.